Caffe diemme

Caffe Diemme

1927. godine u Padovi je otvorena mala obiteljska pržionica kave pod nazivom „D.M.“ (kasnije preimenovana u „Diemme“). Zahvaljujući godini osnutka, ali i daljnjem uspjehu, danas spada u jednu od povijesnih talijanskih pržionica kave. Zasluge pripadaju obitelji Dubbini, imenu koje već više od devedeset godina stoji iza brenda Diemme. Danas je pod vodstvom treće generacije, koju predstavljaju Giannandrea i Federico Dubbini. Od male obiteljske pržionice, vođeni neviđenom strašću prema kavi i svemu što ona jest, uz savršen spoj tradicionalnog i inovativnog, do modernog industrijskog kompleksa vrijednog divljenja. Ključne godine, osim već spomenute godine osnutka, su 1961. kada mala obiteljska pržionica prelazi u industrijsko poduzeće te 2009., kada isto poprima oblik modernog kompleksa. Godine 2019. otvorena je i Diemme Akademija koja nudi tečajeve za baristu, latte art, SCA, izučavanje i edukaciju o alternativnim ekstrakcijama, ali i ostale tečajeve vezane za hranu i piće

Što, zašto i kako?

Od 1927. Diemme istražuje svijet kave i sve njezine aspekte, zbog velike želje za stvaranjem, ali i širenjem napredne kulture ispijanja kave. Diemme je na raspolaganju svim profesionalcima i svim svojim partnerima po pitanju informacija i znanja o kavi i svim njezinim segmentima. Danas, sa svojim korporativnim proizvodnim kapacitetom većim od 5 milijuna kg, odnosno godišnjim korporativnim kapacitetom od 1,7 milijuna kg, Diemme kava prisutna je u više od 45 zemalja svijeta i 6 franšiznih kafetijera.

Selekcija

U Diemme tvornicu zelena kava dolazi izravno od uzgajivača kave i zadruga s kojima imaju dugogodišnje partnerstvo. Zatim na red dolazi prva faza selekcije – vizualna, u cijelosti vođena vještim rukama i očima Diemme stručnjaka. Nakon ručne selekcije, dolazi do druge faze, koja se provodi pomoću specijalizirane opreme („SEA CROMEX“ – najnapredniji način sortiranja na tržištu). Ista omogućuje klasifikaciju na temelju vlažnosti i gustoće zrna, utvrđujući tako razinu kvalitete. Nakon provjere potrebne gustoće, odvaja se neupotrebljivi dio. Slijedi faza prženja, proces selekcije u tzv. „crnoj sobi“ s ljubičastim svijetlima te završno testiranje kave na temelju „Brazilian cupping technique“.

Scroll to Top