naša vina

Dvorac Belaj

Malvazija

Kratko macerirana i odgojena na finom talogu u velikim bačvama slavonskog hrasta tijekom 6 mjeseci, ova malvazija odležava još toliko u boci u našem podrumu na imanju Belaj. Suha je i srednjeg je tijela, kremozna i mineralna.

Na temperaturi serviranja od 10 do 12 stupnjeva, izvrstan je izbor uz domaće tjestenine, riblja jela, te jela od bijelog mesa, ali i kao aperitiv prije obroka.

Dvorac Belaj

Blend belaj

Blend Belaj je cuvée malvazije i chardonnayja u kojemu malvazija dominira, a chardonnay cuvée daje dodatnu dozu elegancije. Vino je odgajano u 6 mjeseci u velikim hrastovim bačvama sur lie metodom.

Blend je suh, ali s par preostalih grama šećera na temperaturi serviranja od 10 do 12 stupnjeva, postaje idealan izbor uz rižoto s kvarnerskim škampima ili miješanim plodovima mora.

Dvorac Belaj

Merlot Noir

Bordeaux i Burgundy u jednoj čaši rijetka su pojava. Nasadi merlota i pinot noira na imanju su relativno mladi, ali idealno predstavljaju terroir Belaja. Merlot i pinot noir odležali su u slavonskom hrastu i u malim francuskim bačvama. Širina aromatskog spektra oduševljava svim jedinstvenim karakteristikama ubiju sorti.

Preporučavamo uz janjetinu ili teletinu, ali i uz jela od divljači poput srnetine, divlje svinje ili zeca. Preporučena temperatura serviranja je 16 do 18 stupnjeva.

Dvorac Belaj

Blend The End

Cuvée od malvazije, rizlinga i muškata. Naziv je odraz posljednje berbe rizlinga i muškata na imanju Dvorca Belaj. Možda najrustikalniji artikl u našem asortimanu, vrlo blizak biodinamičkim principima proizvodnje.

VID

Ovo vino odlikuje se svijetlo žutom bojom.

NOS

Kako ovo vino odležava u malim bagremovim bačvicama, ostavlja snažan okus fermentacije na nosu. Nakon što odstoji oko 15 do 20 minuta, mogu se otkriti različiti citrusni mirisi; osobito one od kore naranče i citrusa kao i bijelog grejpa. Tu je i osvježavajuća prisutnost žutog cvijeća, malo breskve i tropskog voća.

NEPCE

Ovo vino je suho, svježe, ukusno, dugotrajno i odlično pristaje uz namirnice visokog aromatskog profila. Domet ovog cuvéea je do pet godina

Scroll to Top